Over ons

Over ons

Hallo,

Wij zijn Jan en Sharon de Moor (Seinen), sinds 2014 wonen wij samen in Assen.

Ik (Sharon) ben opgegroeid met honden en voor mij was het dus een logische stap om een hond aan ons huishouden toe te voegen toen wij samen gingen wonen. Aangezien dit op dat moment niet goed uitkwam i.v.m. studie en werk hebben we besloten om hier nog even mee te wachten.

Doordat Jan veel weg is voor zijn werk bij defensie had ik wel de behoefte aan een huisdier. Vrij snel is Bentley bij ons in huis gekomen. Bentley is een Bengaalse kat en was toen al 1,5 jaar en kon niet goed aarden in het gezin waar ze voor ons woonde. Inmiddels voelt ze zich hier helemaal thuis.

Ongeveer een jaar nadat we samen gingen wonen begon ons shiba avontuur. Wij kwamen terecht bij een fokker in Staphorst (Takai Döro). Deze fokker werkte destijds met een wachtlijst, wij kregen het bericht dat we als 5 e op de wachtlijst stonden. Dat zou betekenen dat we nog een jaar of twee zouden moeten wachten. Geheel tegen onze verwachting in kregen wij binnen enkele weken toch nog een e- mail dat er een teefje uit het nest beschikbaar was.

Vervolgens zijn wij bij hun op bezoek gegaan om kennis te maken. Na nog een aantal bezoeken konden wij in november 2015 ons teefje Mushi (Takai Döro Ami) mee naar huis nemen. Na ongeveer een half jaar begon onze interesse voor shows en fokken. Wij gingen ons in de regels verdiepen en showtraining volgen.

In juni 2017 kregen wij onze eigen FCI geregistreerde kennel genaamd Chiisana Kitsune en in augustus 2017 kreeg Mushi haar eerste nestje. Onze wens voor een tweede shiba was er al een poosje en in april 2018 hebben wij Miya (Zumba Zumba Incipita Vita) aan ons gezin toegevoegd. Mushi is erg zorgzaam naar Miya toe en ze spelen graag samen.

Op 6 juli 2018 zijn wij getrouwd, waar onze schatjes natuurlijk aan deel mochten nemen. Ons leven delen wij samen met onze honden, wij ondernemen graag activiteiten met onze honden en nemen ze bijna overal mee naartoe. .